PlzeňDnes.cz
PlzeňDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Plzeňský deník - zprávy

Z regionu

Plzeňský deník - zprávy Zdroj: Plzeňský deník - zprávy |

Plzeňáci, pozor. Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

2. 5. 2024 | Během Slavností svobody, které v Plzni proběhnou od pátku 3. do pondělí 6. května, bude ve městě značně omezený provoz.

První máj slavili na food festivalu v Přešticích, bar tam měli i psi

2. 5. 2024 | První máj je lásky čas a jak známo, láska prochází žaludkem. Není tak divu že se mnozí v tento den vydali na food festival, který se konal na náměstí v Přešticích. A na své si tam přišli i čtyřnozí miláčci.

Brdy brázdí o sobotách cyklobus. Na jeho vlek se vejde až 24 kol

1. 5. 2024 | Letošní sezónu rozšířené přepravy jízdních kol zahájí v Plzeňském kraji dopravce AKV bus, divize Plzeňsko (dříve jako ČSAD autobusy Plzeň) se svým projektem Brdský cyklobus.

Slavnosti svobody začínají v pátek. Konvoj projede Plzní v neděli

1. 5. 2024 | Vojenské kempy, vzpomínkové akty, legendární Convoy of Liberty nebo hudební vystoupení na třech scénách s pestrým doprovodným programem. Letošní plzeňské Slavnosti svobody, které už tradičně patří k největším oslavám konce 2. světové války, nabídnou všem fandům historické i současné vojenské techniky i milovníkům dobové atmosféry opět mimořádné zážitky.

Pozor při pálení čarodějnic, platí výstraha kvůli nebezpečí požáru

30. 4. 2024 | Při dnešním večeru, kdy se budou na řadě míst regionu pálit čarodějnice, by lidé měli dbát zvýšené opatrnosti. Pro část Plzeňského kraje totiž vydali meteorologové výstrahu před nebezpečím vzniku požárů. Platit bude až do čtvrtečního odpoledne.

Fakultní nemocnice Plzeň hospodařila s přebytkem, stabilitu si drží i letos

30. 4. 2024 | Kladným hospodářským výsledkem ve výši 850 milionů korun zakončila loňský rok při obratu 11 miliard korun Fakultní nemocnice Plzeň. Povedlo se jí dokončit několik zásadních projektů financovaných z dotací z evropských fondů, státního rozpočtu i vlastních zdrojů.

Policie zná problémová místa v Plzni. Hlavní nádraží, Americká a sadový okruh

30. 4. 2024 | Nejčastějšími místy, kde se v Plzni pohybují problémové osoby, jsou dlouhodobě hlavní vlakové nádraží v Šumavské ulici, Centrální autobusové nádraží v Husově ulici, Americká třída a sadový okruh v centru města.

Klika otevírá váš interiér do světa vozu, říká ředitel Michal Hornák

29. 4. 2024 | /DÍL 1./ V novém podcastu Deníku Ze západu speciál vyprávěl nejen o řízení velké společnosti, ale také o vztazích mezi zaměstnanci a vedením firmy jednatel a ředitel českých výrobních závodů společnosti WITTE Automotive Michal Hornák.

OBRAZEM: Půlmaraton Plzeňského kraje přilákal rekordní počet účastníků

29. 4. 2024 | Půlmaraton Plzeňského kraje přilákal za krásného slunečného počasí rekordní počet účastníků. Trať dlouhou přes 21 kilometrů, ale i další běhy v délkách 5 a 10 km absolvovalo více než 1500 běžců.

Západ Čech rozdělí výstraha před vznikem požárů, meteorologové vydali varování

29. 4. 2024 | Od pondělí platnou výstrahu na zvýšené riziko požárů kvůli suchu meteorologové rozšíří z jihu Moravy také na západ Čech. Ovšem hranice rizika západ rozdělí na místa s výstrahou i bez výstrahy.

Den ve vzduchu. Aviatická show na letišti aeroklubu Plasy nadchla tisíce diváků

29. 4. 2024 | /OBRAZEM/ Den ve vzduchu 2024 – největší letecká přehlídka na západě Čech potěšila o uplynulém víkendu tisíce fanoušků létání a soudobé i historické letecké techniky. 

Rada města souhlasila s dotací pro ošacovací středisko

28. 4. 2024 | Rada města Plzně souhlasila s poskytnutím neinvestiční individuální dotace organizaci Oblastní spolek Českého červeného kříže Plzeň, a to pro projekt Ošacovací středisko pro osoby v nouzi.

Městská policie bude mít novu služebnu na Lochotíně

28. 4. 2024 | Radní města Plzně schválili, že Městská policie Plzeň dostane do užívání rekonstruované prostory na adrese Sokolovská 105. Strážníci z obvodní služebny Lochotín budou mít k dispozici téměř 260 metrů čtverečních.

Obnova omítek kostela nebo oprava dveří. Město podpoří rekonstrukci památek

28. 4. 2024 | Téměř 3 miliony korun rozdělí město Plzeň mezi vlastníky kulturních památek z dotačního programu Zachování a obnova kulturní památky na území statutárního města Plzně.

Plzeň požádá o dotaci na doplnění přechodů v křižovatce U Jána

28. 4. 2024 | Plzeň prostřednictvím svého Útvaru koordinace evropských projektů požádá o dotaci na projekt „Doplnění přechodů pro chodce v křižovatce U Jána nacházející se mezi centrem města, pivovarem a hlavním vlakovým nádražím.

Lidé si pochutnávali na burgru z různých druhů mas, ale v nabídce byl i z hmyzu

28. 4. 2024 | Na nádvoří plzeňského pivovaru si milovníci burgrů přišli rozhodně na své, tolik druhů na jednom místě jen tak někde nenajdou. A ochutnávat měli rozhodně co. A to nejen z mas a sýrů, ale dokonce i hmyzu.

Na půlmaratonu lidé vyzkoušeli i unikátní trenažéry handbiku, svaly bolely

28. 4. 2024 | Sportovci a především běžci zaplnili v sobotu Škodaland v Plzni, kde startoval Půlmaraton Plzeňského kraje. Akce byla spojena i s doprovodným programem, kde si návštěvníci mimo jiného měli možnost vyzkoušet jízdu na světových unikátech - trenažérech handbiku.

Hrdinka z Plzně inspiruje. Mimořádný dokument teď odvysílá Česká televize

28. 4. 2024 | Její příběh je naprosto mimořádný. Martina (35) z Plzně přežila brutální útok kyselinou. Oslepla po něm, bojovala o holý život. Se vším se dokázala poprat a došla tak daleko, že pomáhá druhým a dokonce se stala šťastnou maminkou. Její osud představuje snímek Moje nová tvář, který měl premiéru na filmovém festivalu v Jihlavě a dosud byl k vidění jen v kinech. Teď ho odvysílá Česká televize.

Bydlení pro policisty, hasiče i seniory. Plzeň postaví desítky nových bytů

27. 4. 2024 | Zátiší a Světovar. To jsou dvě plzeňské lokality, v nichž město hodlá postavit desítky nových bytů. Z přebytku rozpočtu už na ně uvolnilo 300 milionů korun.

Plzeňský festival vína přilákal do centra města stovky lidí

27. 4. 2024 | Milovníci vína se konečně dočkali, do Plzně se opět sjelo čtyřiadvacet moravských vinařů, aby tu na tradičním Plzeňském festivalu vína dávali okoštovat svou produkci. Dvoudenní akce a příjemné počasí přilákalo do Kopeckého sadů stovky lidí, které neodradilo ani zvýšené vstupné oproti předchozím ročníkům.



Zpravodajství PlzeňDnes.cz

Ministr kultury Martin Baxa navštívil podhůří Šumavy

Ministr kultury Martin Baxa navštívil v doprovodu ředitelky Národního památkového ústavu Naděždy Goryczkové a náměstka Vlastislava Ourody zámek v Týnci a Státní hrad a zámek ...

AOPK: Na sršně asijské číhají podél dálnice D5 návnady v pastích

Sršeň asijská je invazní druh hmyzu, který se specializuje na lov včel a může se velice rychle šířit. Představuje značné riziko nejen pro chovy včel, ...

Jak začít se skákáním na trampolíně? Přinášíme ty nejlepší tipy pro dospělé začátečníky

Skákání na trampolíně je čím dál populárnější nejen mezi dětmi, ale i dospělými. Pravidelné skákání na trampolíně může zlepšit vaši rovnováhu, koordin ...

Půlmaraton Plzeňského kraje zaznamenal rekordní počet běžců

Za slunného počasí dnes 9. ročník rodinného závodu Půlmaraton Plzeňského kraje zaznamenal rekordních 1550 dospělých běžců a na dětských bězích to bylo ...

Mladík ve škole na Tachovsku vyhrožoval dvěma lidem zabitím, zadržela ho policie

Včera po jedné hodině odpoledne přijal operační důstojník na lince 158 oznámení, že na jedné ze škol na Tachovsku má vyhrožovat mladý muž s nožem dvěm ...



Pátek 3.5.2024
Plzeňský kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes