PlzeňDnes.cz
PlzeňDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Zpravodajství iDNES.cz - Plzeňský kraj

Z regionu

Zpravodajství iDNES.cz - Plzeňský kraj Zdroj: Zpravodajství iDNES.cz - Plzeňský kraj |

Plot pokrylo 1,4 kilometru háčkovaných dek. Jedna vzniká 80 hodin

19. 5. 2024 | Celkem 772 háčkovaných dek v sobotu pokrylo zábradlí u cyklostezky mezi Městem Touškovem a Kozolupy na Plzeňsku. S pomocí dalších dobrovolnic je uháčkovala pětadvacítka žen ze spolku Náš Touškov, aby podpořila plzeňský hospic, který díky akci obdrží stovky tisíc korun. Počin se dostal i do české knihy rekordů.

Zájem o mamografické vyšetření klesá. Pojišťovny by měly víc zvát, míní lékaři

19. 5. 2024 | Pokles o tři až čtyři procenta za posledních pět let. To je výsledek zájmu o mamografický screening v Plzeňském kraji, kde jej nyní absolvuje 59,7 procenta žen v populaci nad 45 let. Právě této věkové kategorii je program prevence rakoviny prsu určen. Podle lékařů by zdravotní pojišťovny by měly častěji ženy zvát ženy na mamografické vyšetření.

Poslední padlý z Vrbovy zlaté éry. Hodlám v Plzni zůstat, hlásil Řezník

19. 5. 2024 | Poslední zápas v červenomodrých barvách na domácím hřišti, pět titulů, šestinásobná účast v Evropské lize, trojnásobná v Lize mistrů. To všechno zažil Radim Řezník v dresu Viktorie Plzeň. „Byla to dlouhá doba, ale lusknutím prstu je vlastně konec. Tak to prostě je a takhle to asi ve fotbale chodí,“ dojímal se po svém posledním zápase proti Baníku (1:1).

Zlomený nos? Je to finále, musím to překousnout. A prý jsem i hezčí, smál se Solák

18. 5. 2024 | Opora karvinských házenkářů Dominik Solák naskočil do finále extraligy proti Plzni i se zlomeným nosem. A ve druhém finálovém duelu výrazně přispěl k výhře 36:34 po sedmimetrových hodech. Stav série je 1:1.

Karvinští porazili v rozstřelu Plzeň a vyrovnali házenkářské finále

18. 5. 2024 | Karviná porazila v druhém finále extraligy házenkářů Plzeň 4:2 na sedmimetrové hody a srovnala na 1:1 na zápasy. Série na tři vítězství mezi soupeři, kteří se utkávají o titul pošesté za sebou, bude pokračovat ve středu na hřišti mistrovského Talent týmu.

Plzeň - Ostrava 1:1, domácí šetřili opory na finále poháru, hosté jen srovnali

18. 5. 2024 | Plzeňský kouč Miroslav Koubek šetřil opory před středečním finále poháru proti Spartě, přesto Viktoria v předposledním kole s Baníkem Ostrava neprohrála. Po gólu Vydry za hosty na 1:1 srovnal Buchta.

Soud poslal do vazby muže podezřelého z pobodání řidiče v Rokycanech

18. 5. 2024 | Šestatřicetiletý muž, kterého policie obvinila z pokusu o vraždu za ozbrojený útok v Rokycanech, půjde do vazby. Rozhodl o tom soud, informovala dnes policie na síti X. Muže policisté podezírají z toho, že ve středu v Rokycanech zaútočil bezdůvodně nožem na třiadvacetiletého řidiče a pobodal ho.

Do zásobníku spalovny se vejde 2 tisíce tun odpadu, převládají v něm plasty

18. 5. 2024 | Plzeňský kraj v přepočtu na obyvatele vyprodukuje nejvíce komunálních odpadů ze všech krajů České republiky. To a další zajímavé informace se dozvěděli během exkurze návštěvníci spalovny v Chotíkově u Plzně. Například i to, že lidé jsou schopní do komunálního odpadu vyhodit třeba poloosu z auta či lednici. Nebo to, že až 50 procent plastu ze žlutých kontejnerů mizí právě ve spalovně.

Oprava kolejí v centru Plzně přináší omezení linek, práce potrvají do podzimu

17. 5. 2024 | Bagry se ve čtvrtek zakously do kolejiště v Pražské ulici v centru Plzně. Technici tam usazují speciální přejezdovou výhybku mezi kolejemi, aby i nadále mohly jezdit tramvaje mezi centrem Plzně a Slovany. V pondělí totiž oficiálně startuje oprava tramvajové trati na jižní straně plzeňského náměstí Republiky a v navazující Zbrojnické ulici. Práce jsou plánované do listopadu.

Asijská sršeň cestuje po D5, mohla by až do Prahy. Přírodovědci přidávají pasti

17. 5. 2024 | Po dalším nálezu sršně asijské na hranicích Středočeského kraje jsou včelaři obezřetní. Nežádoucí hmyz by se v nákladu kamionu opět mohl dostat až na hranice hlavního města.

S nožem v ruce otevřel dveře cizího auta, řidiče v něm bezdůvodně pobodal

17. 5. 2024 | Mladík v Rokycanech se obrátil na policisty s tím, že jede autem po městě a vidí na ulici muže, který drží v rukou nože. Než policisté přijeli, útočník pod vlivem drog řidiče pobodal. Ten skončil v nemocnici. Agresora kriminalisté obvinili z pokusu o vraždu.

Máme malou psychologickou výhodu, věří po výhře plzeňský házenkář Šmíd

17. 5. 2024 | Hned čtyřikrát ve druhém poločase zaplněná hala nadšeně zaburácela po jeho zákroku proti střelcům ze značky sedmimetrového hodu. Brankář plzeňských házenkářů Karel Šmíd byl ve středu klíčovou postavou Talentu v úvodním finále proti Karviné, obhájci titulu doma slavili výhru 30:25. Druhý zápas série o zlato je na programu v sobotu na půdě slezského celku.

Policista a jeho známý dostali osm let za přípravu loupeže. Byl to jen hec, oponují

17. 5. 2024 | Osm let ve věznici s ostrahou vyměřil Krajský soud v Plzni za přípravu loupeže bývalému policistovi a jeho známému. V případě expolicisty Antonína Fejtla se jedná o úhrnný trest, byl uznán vinným také z obchodování s anaboliky. Podle soudu oba plánovali, že přepadnou dům v Karlových Varech, ve kterém údajně byl trezor plný peněz. Muži popírají, že by něco plánovali, prý se jen hecovali. Oba se odvolali. ...

Školy mají sice IT třídy za miliony, informatiku v nich ale často učí laici

16. 5. 2024 | Školy v Plzeňském kraji mají sice supermoderní učebny robotiky, ale žáky nemá kdo učit. Chybí totiž aprobovaní informatici. Taková je realita na velké části základek. Ti, kteří informatiku vystudují, do škol ve většině nenastoupí. Přetáhnou je firmy, které jim nabídnou lepší plat.

Policista si podle obžaloby nechal část peněz z pokut, dostal peněžitý trest

16. 5. 2024 | Plzeňský okresní soud nepravomocně potrestal peněžitým trestem dopravního policistu Víta H. za to, že si ve třech případech ponechal část peněz z pokut vybraných za dopravní nehody. Podle obžaloby pokud například viník kolize dostal pokutu dva tisíce korun, v kopii bloku byla napsaná pětistovka, dvě nuly nebo byl tak přeškrtaný, že se částka nedala přečíst. Policista od počátku vinu odmítá.

Hostovi se nelíbil výběr hudby, na oslavě vytáhl nůž a zaútočil na ženu

16. 5. 2024 | V Kralovicích na Plzeňsku se minulý týden zvrtla narozeninová oslava. Jeden z mužů tam kvůli výběru hudby napadl nožem ženu a vyhrožoval ji i dalším lidem zabitím. Aby nikomu opilec neublížil, snažili se mu ostatní nůž vzít. Přitom se ale poranili.

Oscarshow! Top výkon, krásný gól i chvála: Jeho nejhezčí střela za pět let

16. 5. 2024 | Jestli od někoho nečekáte takovou gólparádu, tak od něj. Umí skoro všechno. Číst hru, odebírat míče, oběhat obří prostor jako maratonec, vymyslet mazanou přihrávku, zmást soupeře rychlou kličkou. Ale šajtlí zakroucený volej z pětatřiceti metrů?

Slavia - Plzeň 3:0, domácí se nevzdali, jejich naděje trvá. Pomohly rychlé góly

15. 5. 2024 | Slávističtí fotbalisté ve třetím utkání ligové nadstavby doma porazili Plzeň 3:0 po gólech obránce Zmrzlého, záložníka Oscara a útočníka Jurečky. Pořád se tak drží naděje na zisk mistrovského titulu.

Házenkáři Plzně v prvním extraligovém finále porazili Karvinou o pět branek

15. 5. 2024 | Finále extraligy házenkářů, v němž se pošesté za sebou střetávají Plzeň a Karviná, rozehrál lépe mistrovský Talent tým. Západočeši doma porazili svého dlouholetého rivala Baník 30:25 a v play off vyhráli i sedmé utkání. Souboj o titul na tři vítězné zápasy pokračuje v sobotu ve Slezsku.

Po 30 letech chátrání se obří areál kasáren promění, postaví v něm tisíce bytů

15. 5. 2024 | Za symbolický start proměny areálu bývalých kasáren v plzeňské části Slovany označil ve středu Petr Březina z APB - PLZEŇ prezentaci územní studie na využití území. Lokalita má rozlohu více než 30 hektarů, má na ní vzniknout přes tři tisíce bytů. Centrem oblasti bude dvouhektarový park.



Zpravodajství PlzeňDnes.cz

VZP: Dobrou zprávou z oblasti prevence je rostoucí účast na screeningových programech

Klíčovou roli v úspěšnosti léčby onkologických onemocnění hraje včasný záchyt nemoci. Dobrou zprávou proto je rostoucí počet návštěvníků u všech třech dlouhodobých screeningových onkologických programů. Jejich cílem je odhalit nemoc v raných ...

Na Plzeňsku došlo k přepadení několika žen, obviněný muž byl pod vlivem drog

Kriminalisté zahájili trestní stíhání 39letého muže, kterého obvinili ze spáchání pokračujícího zvlášť závažného zločinu loupeže. Podle dosud zjištěný ...

Hokejbalová hala v Plzni hostila seniorské sportovní hry, letos se sešlo 17 týmů

Hokejbalová hala v Plzni a prostory organizace TOTEM Plzeň hostily Sportovní hry seniorů Plzeňského kraje 2024. Tradiční klání, jehož vítězové postupu ...

Celní správa: Celorepublikový podíl nelegálního hazardu na trhu je do pěti procent

V průběhu dubna 2024 proběhla na území Jihomoravského a Moravskoslezského kraje rozsáhlá kontrolní akce nazvaná "KOHOUT". Tato akce byla zaměřena na v ...

Dětské oddělení v Klatovech rozšiřuje péči o nejmenší, nově nabízí babymasáže

Dětské oddělení Klatovské nemocnice rozšiřuje péči o novorozence a nejmenší dětské pacienty do šesti měsíců věku. Od května jim nově nabízí takzvané b ...



Neděle 19.5.2024
Plzeňský kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes